Meny
Förrätter
-
120
Bruschetta alla Romana
Lantbröd stekt i olivolja och vitlök - tärnade tomater - basilika - xvirgin olivolja - 30 mån lagrad parmaskinka från Simonini - balsamicoreduktion
-
125
Arancini
Friterade risottobollar med skogssvamp - tryffelaioli - massa riven parmesan
-
165
Carpaccio della Casa
Lättrökt och cognacgravad oxfilé som vi skär tunt toppad med rosmarinemulsion - rotfruktschips - havssalt - confiterade småtomater
-
325
Antipasto Misto (2pers)
Italienska charkuterier från selekterade regioner med oliver - vedugnsbakat bröd - kronärtskocka Romana - tryffelpecorino - fikonmarmelad
-
135
Pizzetta
Friterad inbakad minipizza fylld med ricotta och färsk salvia serverad med kryddig tomatdipp
Husets specialitet
-
295
Lunette all´Astice
Handknuten ravioli fylld med hummer och kräftstjärtsröra slungad med krämig Champagnesås toppad med forellrom - hummervinigrette - färska örter
Grill och spis
-
275
Kalvschnitzel
Smörbrynt kalvschnitzel med marsalavinsky - citron och salviasmör - kaprisbär - friterad dillkryddad Gotlandspotatis
-
225
Caesarsallad Scampi
Romansallad - vitlök och chilifrästa scampi - körsbärstomater - rostade brödkrutonger - hyvlad parmesanost - citron - vår hemgjorda caesardressing
-
220
Risotto Piemontese (vegan/veg)
Krämig risotto med smör - buljong - skogssvamp - svart tryffelcremé - vällagrad Grana Padano
-
360
Filetto di Bue
Grillad oxfilé av finaste kvalité serverad med rostad vitlökssky och friterad dillkryddad Gotlandspotatis
Pasta
All vår pasta är färsk och bronsvalsad samt bakas med caputomjöl från Neapel och färska ägg
-
235 / veg 195
Mafaldine della casa
Mafaldine fatta in casa - tärnad oxfilé - portobellosvamp - mascarpone - Karljohansvamp - svart tryffel - vällagrad Grana Padano
-
225
Spaghetti alla Villa Romana
Vitlöksfrästa scampi - italiensk pancetta “lufttorkad
bacon” - vitt vin - grädde - peperoncino - hackad persilja -
185
Carbonara
Mafaldine fatta in casa med bacon - äggula - svartpeppar - Pecorino Romano - Grana Padano
-
205
Polpette
Italienska handrullade köttbullar på kalvfärs med San Marzano tomatsås - sofritto - rödvin - hyvlad Grana Padano
-
215
Trifoglio Salsiccia
Trifoglio pastarör med kryddig salsicciakorv - nduja Calabrese - fänkål - San Marzano tomatsås - körsbärstomater - färsk basilika
-
235
Ravioli della Nonna
Handknuten ravioli fylld med (ricotta-getost-mascarpone-örter) - brynt salviasmör -balsamicoreduktion - krossade hasselnötter och hyvlad vällagrad Grana Padano
-
195
Pasta alla Basilico (veg)
Bronsvalsad spaghetti med basilikapistou - ruccola - confiterade småtomater - ricottacremé
Pizza Napolitana
Vår pizzadeg bakas med Caputomjöl av typen "00", naturlig jäst och havssalt.
Degen får kalljäsa 48 timmar innan de bakas i vedugnen. Alla ingredienser är av 100 procent italienskt ursprung.
-
139
Margherita (veg)
San marzano - fior di latte - färsk basilika - oregano
-
185
Edessa
San marzano - fior di latte - körsbärstomater - oxfilé - skogssvamp - tryffelmajonnäs - ruccola
-
160
Diavola
San marzano - fior di latte - körsbärstomater - ventricina - nduja Calabrese (Kalabresisk salami) - ruccolasallad - lagrad Grana Padano
-
175
Antipasto
San marzano - fior di latte - 30 mån lagrad Parmaskinka - utvalda italienska charkuterier - liguriska oliver - ruccolasallad - Pecorino Romano
-
160
Caprino (Bianco) (veg)
Getost (chevre) - picklad lök - fikonhonung - hasselnötter - ruccolasallad
-
185
Gamberi
San marzano - fior di latte - scampi - vitlök - hummeraioli - citron
-
160
Julia (Bianco) (vegan)
Skogssvamp - vit tryffelolja - rödlök - confiterade småtomater - rotfruktschips - vegansk karljohansvampsaioli
-
175
Capricciosa
San marzano tomater - fior di latte - kronärtskocka romana - 30 mån lagrad Parmaskinka - skogssvamp - liguriska oliver - ruccola - vällagrad Grana Padano
-
175
Basilico (veg)
Basilikapistou - skogssvamp - Liguriska oliver - körsbärstomater - kronärtskocka Romana - ricottacremé
Dessert
-
99
Tiramisú
Sockerkaka - espresso - marsalavin - cognac -
vaniljmascarpone - kakao -
99
Pannacotta
Daimpannacotta toppad med krossad apelsinkrokant
-
99
Sorbetto
Husets sorbet med bubblande spumante prosecco
-
145
Nutellapizza
Friterad pizzadeg med nutellacremé - hasselnötter - vaniljglass - buenokex
-
99
Il Sogno
Bourbon vaniljglass med digestivcrumble - hackad choklad - saltkolasås
-
109
Cinnabon
Smörstekt kanelbulle med bourbon vaniljglass och basilikamyltade jordgubbar
Öppettider
- mån - tor
- fre
- lör
- sön
Kontakt
- Telefon 08-31 31 01
- Email reservation@trattoriavillaromana.se
- Adress Kungsbroplan 1 112 26 Stockholm
© Copyright 2022 Ristorante Villa Romana, All Rights Reserved.