Meny

Förrätter

  • 120
    Bruschetta alla Romana

    Lantbröd stekt i olivolja och vitlök - tärnade tomater - basilika - xvirgin olivolja - 30 mån lagrad parmaskinka från Simonini - balsamicoreduktion

  • 125
    Arancini

    Friterade risottobollar med skogssvamp - tryffelaioli - massa riven parmesan

  • 165
    Carpaccio della Casa

    Lättrökt och cognacgravad oxfilé som vi skär tunt toppad med rosmarinemulsion - rotfruktschips - havssalt - confiterade småtomater

  • 325
    Antipasto Misto (2pers)

    Italienska charkuterier från selekterade regioner med oliver - vedugnsbakat bröd - kronärtskocka Romana - tryffelpecorino - fikonmarmelad

  • 135
    Pizzetta

    Friterad inbakad minipizza fylld med ricotta och färsk salvia serverad med kryddig tomatdipp

Husets specialitet

  • 295
    Lunette all´Astice

    Handknuten ravioli fylld med hummer och kräftstjärtsröra slungad med krämig Champagnesås toppad med forellrom - hummervinigrette - färska örter

Grill och spis

  • 275
    Kalvschnitzel

    Smörbrynt kalvschnitzel med marsalavinsky - citron och salviasmör - kaprisbär - friterad dillkryddad Gotlandspotatis

  • 225
    Caesarsallad Scampi

    Romansallad - vitlök och chilifrästa scampi - körsbärstomater - rostade brödkrutonger - hyvlad parmesanost - citron - vår hemgjorda caesardressing

  • 220
    Risotto Piemontese (vegan/veg)

    Krämig risotto med smör - buljong - skogssvamp - svart tryffelcremé - vällagrad Grana Padano

  • 360
    Filetto di Bue

    Grillad oxfilé av finaste kvalité serverad med rostad vitlökssky och friterad dillkryddad Gotlandspotatis

Pasta

All vår pasta är färsk och bronsvalsad samt bakas med caputomjöl från Neapel och färska ägg

  • 235 / veg 195
    Mafaldine della casa

    Mafaldine fatta in casa - tärnad oxfilé - portobellosvamp - mascarpone - Karljohansvamp - svart tryffel - vällagrad Grana Padano

  • 225
    Spaghetti alla Villa Romana

    Vitlöksfrästa scampi - italiensk pancetta “lufttorkad
    bacon” - vitt vin - grädde - peperoncino - hackad persilja

  • 185
    Carbonara

    Mafaldine fatta in casa med bacon - äggula - svartpeppar - Pecorino Romano - Grana Padano

  • 205
    Polpette

    Italienska handrullade köttbullar på kalvfärs med San Marzano tomatsås - sofritto - rödvin - hyvlad Grana Padano

  • 215
    Trifoglio Salsiccia

    Trifoglio pastarör med kryddig salsicciakorv - nduja Calabrese - fänkål - San Marzano tomatsås - körsbärstomater - färsk basilika

  • 235
    Ravioli della Nonna

    Handknuten ravioli fylld med (ricotta-getost-mascarpone-örter) - brynt salviasmör -balsamicoreduktion - krossade hasselnötter och hyvlad vällagrad Grana Padano

  • 195
    Pasta alla Basilico (veg)

    Bronsvalsad spaghetti med basilikapistou - ruccola - confiterade småtomater - ricottacremé

Pizza Napolitana

Vår pizzadeg bakas med Caputomjöl av typen "00", naturlig jäst och havssalt.
Degen får kalljäsa 48 timmar innan de bakas i vedugnen. Alla ingredienser är av 100 procent italienskt ursprung.

  • 139
    Margherita (veg)

    San marzano - fior di latte - färsk basilika - oregano

  • 185
    Edessa

    San marzano - fior di latte - körsbärstomater - oxfilé - skogssvamp - tryffelmajonnäs - ruccola

  • 160
    Diavola

    San marzano - fior di latte - körsbärstomater - ventricina - nduja Calabrese (Kalabresisk salami) - ruccolasallad - lagrad Grana Padano

  • 175
    Antipasto

    San marzano - fior di latte - 30 mån lagrad Parmaskinka - utvalda italienska charkuterier - liguriska oliver - ruccolasallad - Pecorino Romano

  • 160
    Caprino (Bianco) (veg)

    Getost (chevre) - picklad lök - fikonhonung - hasselnötter - ruccolasallad

  • 185
    Gamberi

    San marzano - fior di latte - scampi - vitlök - hummeraioli - citron

  • 160
    Julia (Bianco) (vegan)

    Skogssvamp - vit tryffelolja - rödlök - confiterade småtomater - rotfruktschips - vegansk karljohansvampsaioli

  • 175
    Capricciosa

    San marzano tomater - fior di latte - kronärtskocka romana - 30 mån lagrad Parmaskinka - skogssvamp - liguriska oliver - ruccola - vällagrad Grana Padano

  • 175
    Basilico (veg)

    Basilikapistou - skogssvamp - Liguriska oliver - körsbärstomater - kronärtskocka Romana - ricottacremé

Dessert

  • 99
    Tiramisú

    Sockerkaka - espresso - marsalavin - cognac -
    vaniljmascarpone - kakao

  • 99
    Pannacotta

    Daimpannacotta toppad med krossad apelsinkrokant

  • 99
    Sorbetto

    Husets sorbet med bubblande spumante prosecco

  • 145
    Nutellapizza

    Friterad pizzadeg med nutellacremé - hasselnötter - vaniljglass - buenokex

  • 99
    Il Sogno

    Bourbon vaniljglass med digestivcrumble - hackad choklad - saltkolasås

  • 109
    Cinnabon

    Smörstekt kanelbulle med bourbon vaniljglass och basilikamyltade jordgubbar

villa_romana_trattoria

Öppettider

  1. mån - tor
  2. fre
  3. lör
  4. sön

© Copyright 2022 Ristorante Villa Romana, All Rights Reserved.