Meny
Förrätter
-
135
Bruschetta alla Romana
Lantbröd stekt i olivolja och vitlök - tärnade tomater - basilika - xvirgin olivolja - 30 mån lagrad parmaskinka från Simonini - balsamicoreduktion
-
135
Arancini
Friterade risottobollar med skogssvamp - tryffelaioli - massa riven parmesan
-
175
Carpaccio della Casa
Lättrökt och cognacgravad oxfilé som vi skär tunt toppad med karamelliserad lökmajonnäs 43 mån lagrad parmesan små krispiga pommes allumettes oxialisört
-
325
Antipasto Misto (2pers)
Italienska charkuterier från selekterade regioner med oliver - vedugnsbakat bröd - kronärtskocka Romana - tryffelpecorino - fikonmarmelad
-
175
Burrata
Handknuten Burrata Från Puglia Med Confiterade Småtomater Nduja Calabrese Färsk Basilika Crema Di Balsamico Havssalt
Husets specialitet
-
299
Lunette all´Astice
Handknuten ravioli fylld med hummer och kräftstjärtsröra slungad med krämig Champagnesås toppad med forellrom - hummervinigrette - färska örter
-
235
Ravioli Della Nonna
Handknuten ricotta och chevre fylld ravioli-brynt salviasmör-balsamicoreduktion-krossade hasselnötter-43 mån lagrad parmesan
Grill och spis
-
285
Kalvschnitzel
Smörbrynt kalvschnitzel med marsalavinsky - citron och salviasmör - kaprisbär - gratinerad potatis och jordärtskockaskaka
-
245
Caesarsallad Scampi
Romansallad - vitlök och chilifrästa scampi - körsbärstomater - rostade brödkrutonger - hyvlad parmesanost - citron - husets caesardressing
-
250
Risotto Piemontese (vegan/veg)
Krämig risotto med smör - buljong - skogssvamp - svart tryffelcremé - 43 mån lagrad parmesan - riven svart tryffel
-
425
Filetto di Bue
Grillad oxfilé av finaste kvalité serverad med rökt ndujasmör cacciatoresås med rödvin - skogssvamp och torkade småtomater - gratinerad potatis och jordärtkockaskaka
Pasta
All vår pasta är färsk och bronsvalsad samt bakas med caputomjöl från Neapel och färska ägg
-
250
Pasta Alfredo Con Tartufo
Bronsvalsad Pappardelle slungad med smör - 43 mån lagrad parmesan - tryffelcreme - toppad med färsk tryffel
-
250
Spaghetti alla Villa Romana
Bronsvalsad spagetti-Vitlöksfrästa scampi -Champagnesås- italiensk pancetta “lufttorkad bacon” -peperoncino - hackad persilja
-
189
Carbonara
Bronsvalsad spagetti- Guanciale- äggula - Pancetta-lufttorkad bacon-svartpeppar - Pecorino Romano -Vällagrad parmesan
-
205
Polpette
Italienska handrullade köttbullar på kalvfärs med San Marzano tomatsås - sofritto - rödvin - hyvlad Grana Padano-Bronsvalsad linguine
-
225
Pappardelle Salsiccia
Pappardelle med kryddig salsicciakorv - nduja Calabrese - fänkål - San Marzano tomatsås - körsbärstomater - färsk basilika
-
235
Spicy Vodka
Bronsvalsad ruote pasta-med vodka-nduja-tomatsås-basilika-romantica tomater-krämig burrata
Pizza Napolitana
Vår pizzadeg bakas med Caputomjöl av typen "00", naturlig jäst och havssalt.
Degen får kalljäsa 48 timmar innan de bakas i vedugnen. Alla ingredienser är av 100 procent italienskt ursprung.
-
139
Margherita (veg)
San marzano - fior di latte - färsk basilika - oregano
-
195
Edessa
San marzano - fior di latte - körsbärstomater - oxfilé - skogssvamp - tryffelmajonnäs - ruccola
-
170
Diavola
San marzano - fior di latte - körsbärstomater - ventricina - nduja Calabrese (Kalabresisk salami) - ruccolasallad - lagrad Grana Padano
-
179
Antipasto
San marzano - fior di latte - 30 mån lagrad Parmaskinka - utvalda italienska charkuterier - liguriska oliver - ruccolasallad - Pecorino Romano
-
170
Caprino (Bianco) (veg)
Getost (chevre) - picklad lök - fikonhonung - hasselnötter - ruccolasallad
-
185
Gamberi
San marzano - fior di latte - scampi - vitlök - hummeraioli - citron
-
170
Julia (Bianco) (vegan)
Skogssvamp - vit tryffelolja - rödlök - confiterade småtomater - rotfruktschips - vegansk karljohansvampsaioli
-
185
Capricciosa
San marzano tomater - fior di latte - kronärtskocka romana - 30 mån lagrad Parmaskinka - skogssvamp - liguriska oliver - ruccola - vällagrad Grana Padano
-
205
Burrata e mortadella
San marzano tomater-mortadella-burrata-basilikapesto-hällrostade pistagenötter
Dessert
-
110
Tiramisú
Sockerkaka - espresso - marsalavin - cognac -
vaniljmascarpone - kakao -
110
Pannacotta
vaniljpannacotta med kanelstekta äpplen och calvados
toppad med rostad havrecrumble -
110
Sorbetto
Husets sorbet med bubblande spumante prosecco
-
165
Nutellapizza
Friterad pizzadeg med nutellacremé - hasselnötter - vaniljglass - buenokex8
-
110
Il Sogno
Bourbon vaniljglass med digestivcrumble - hackad choklad - saltkolasås
-
120
Kanelbulle
Smörstekt kanelbulle med bourbon vaniljglass -Basilika-Jordgubbskompott
Öppettider
- mån - tor
- fre
- lör
- sön
Kontakt
- Telefon 08-31 31 01
- Email reservation@trattoriavillaromana.se
- Adress Kungsbroplan 1 112 26 Stockholm
© Copyright 2022 Ristorante Villa Romana, All Rights Reserved.